Keresés ebben a blogban

2013. szeptember 11., szerda

2013-09-11

És hozzájuk menvén Jézus, szólt nekik, mondván: Nékem adatott minden hatalom, mennyen és földön. Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket! Megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam néktek. És íme, én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig! Ámen (Máté 28 :18-20)
A kereszteléskor nem egyszerűen az egyházba keresztelünk be. Az Atya, a Fiú és a Szentlélek Isten nevében keresztelünk! S Egyházunk a Krisztus teste. Az Ő nevéért válhatnak egyháztagokká a megkereszteltek.
Milyen sokszor csak családi esemény a keresztelő. Fontosabb a videózás, mint az Igére figyelés. Tehetünk ez ellen mi, gyülekezeti tagok. Beszélgetnünk kell a családtagokkal, elmondani, hogy ez nem csak egy esemény, hanem sákramentum, szent cselekmény. Ma már az emberek a szent szó jelentésével sincsenek tisztában. A mi felelősségünk, hogy elmagyarázzuk-e nekik. (P. Tóthné Szakács Zita)
A nap gondolata:
Isten Szentlelke bennünk lakozásának a tudata a legtisztább öröm forrásává válik, amire az emberszív valaha is képes lehet. (Stanley)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése