Keresés ebben a blogban

2013. szeptember 12., csütörtök

2013-09-12

És hozzájuk menvén Jézus, szólt nekik, mondván: Nékem adatott minden hatalom, mennyen és földön. Elmenvén azért, tegyetek tanítványokká minden népeket! Megkeresztelvén őket az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek nevében, tanítván őket, hogy megtartsák mindazt, amit én parancsoltam néktek. És íme, én ti veletek vagyok minden napon a világ végezetéig! Ámen (Máté 28 :18-20)
„Tanítván őket” mondja Jézus: azaz nemcsak fel kell készíteni az embereket a keresztségre, hanem folyamatosan, szüntelenül tanítani kell őket, hogy megtartsák mindazt, amit Jézus parancsolt nekünk. Azaz: Szeresd Istenedet és szeresd felebarátodat! Csak ennyit kell tudnunk megélni és ennyit kell tudni átadni ahhoz, hogy igaz Krisztus-követők legyünk.
A mai ember nem szereti, ha neki parancsolgatnak, de Jézus parancsolata azt szolgálja, hogy emberhez méltó életet élhessünk, biztonságban érezhessük magunkat, felemelt fővel járhassunk, ne kelljen lehajtani fejünket, hanem bátran szembe tudjunk nézni mindenkivel. Mert ez a két parancsolat nem uralkodni akar rajtunk ellentmondást nem tűrően, hanem az Életre vezet. (P. Tóthné Szakács Zita)
A nap gondolata:
Ha önmagunkat vidámítjuk, lehet, hogy csak majmoljuk az örömöt, ha külső dolgok vidámítanak, hasonlítunk az evangélium bolondjához, de ha Isten vidít fel, akkor élvezhetjük az öröm teljességét anélkül, hogy káros következményektől kellene tartanunk. – A gazdag Isten bora felvidít, de nem részegít meg. (Spurgeon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése