Keresés ebben a blogban

2013. november 4., hétfő

2013-11-04

Őrállók
Így szólt hozzám az Úr igéje: Emberfia! Őrállóvá tettelek téged Izráel házában. Ha igét hallasz tőlem, figyelmeztesd őket az én nevemben. /Ezékiel 3,16-17/
Kik az őrállók? Mindazok az emberek a gyülekezetekben, családokban, akiknek „igetöbbletük” van, szoros kapcsolatban állnak Istennel és folyamatosan kapják tőle az üzeneteket. Ezeket az embereket Isten felkészíti a szólásra, az ige iskolájába járatja őket, jól megrágatja velük az üzenetét és csak ezek után bocsájtja el térítő útjukra. Mindenkit meghatározott helyre küld, a kijelölt embercsoportokhoz, emberekhez. Így küldte el Isten Ezékiel prófétát Izráel házához, azokhoz, akik egy nyelvet beszéltek vele, ezért érthették világosan az üzenetét. Felelősséggel figyelmeztette Isten: ha nem szól a rábízottakhoz, akkor azok elpusztulnak, de a felelősség a prófétáé. Ha szól és hallgatnak rá, akkor megmenekülnek a haláltól. Ma is vannak őrállók. A családban a szülők, elsősorban az apák. A hitben járó apára van bízva a gyerekek lelki-testi nevelése. Bizony, számon lesz kérve, ha hallgat az evangéliumról és nem erősíti naponként gyermekeit Isten igéjével. A személyes példamutatás a leghatékonyabb ezen a területen. A gyülekezetben a lelkész elsősorban a felelős a rábízottak lelki épüléséért, de ugyanolyan felelősek a presbiterek is, akik őrállóként rendeltettek a közösség élére. Figyelni kell nekik a jó rendre és minden dolog ellen fel kell emelni szavukat, ami nem biblikus. Isten mindenkit számon kér a rábízottak felől, és aki nem teljesíti, azt haragjával sújtja. (Horváth Csaba)
A nap gondolata:
A Szentlélek eltereli figyelmünket magunkról. Meggyőz arról, hogy semmik vagyunk, és hogy Krisztus minden mindenekben. (Spurgeon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése