Keresés ebben a blogban

2013. november 25., hétfő

2013-11-25

Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az Úrban bíznak, erejük megújul… (Ézsaiás 40:29-31)
Az Istennel való kapcsolat feltölti az embert, de mi köt bennünket össze vele? Mi az a megfelelő vezeték, amely hozzákapcsolja az embert az Istenhez? Az imádság és a bibliaolvasás. Az imáról szoktuk énekelni: „könnyű sorsom terhe rajtam, ha imára nyílik ajkam”. Ez azt a nagy igazságot fogalmazza meg, hogy az ember, ha Istenhez kapcsolódik az imádság hullámhosszán, akkor kéri, kapja és elfogadja az Úr erejét teherhordozása idején. Az imádság az a része az Úrral való kapcsolatnak, amikor én szólok Hozzá, a Biblia olvasása és az igehirdetés hallgatása pedig a másik része ennek a kapcsolatnak, hiszen ilyenkor az ember engedi, hogy Isten szólítsa meg őt.
            Meríts erőt az Istenből! A Vele való kapcsolatból. Te honnan merítesz erőt? Ha valaki nem Istenből merít, akkor egy véges, egy kiapadó forrást használ. Sőt, tovább megyek: téves forrást használ. Persze sok minden és sok mindenki erőt tud adni: sport, anyagi javak, egészség, szülő, házastárs, gyerekek, unokák, barátok. És ha elveszítjük őket? Vagy csalódunk bennünk? Akkor honnan lesz erőnk? Az előbb felsoroltak komoly értékei lehetnek életünknek, de ezektől stabilabb, biztosabb, megbízhatóbb erőforrás kell. Egyetlen ilyen van: Isten. Te is általa töltekezel?
A nap gondolata:
 Az Imádkozás felélénkíti a lelket, feltölti szellemi és fizikai energiával, hogy eleget tehessen az élet kihívásainak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése