Keresés ebben a blogban

2013. november 29., péntek

2013-11-29

Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az Úrban bíznak, erejük megújul… (Ézsaiás 40:29-31)
            Szoktál megfáradni? Szoktad erőtlennek érezni önmagad? Egyértelműen igen. Mindnyájunkkal megesik ez. Jöjj az Úrhoz! Ő megerősít. „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve és én megnyugvást adok nektek.” – hívja magához Jézus az embereket. Meghalljuk hívó szavát? Ha még nem jöttél hozzá soha, akkor jöjj először, ha már voltál néhányszor, akkor jöjj rendszeresen, ha rendszeresen Jézust keresed, akkor meg ne lankadj benne, mert a Vele való kapcsolat javadra van.
            Találd meg Istenben az egyetlen, igazi, megbízható erőforrást! Pál apostol sem véletlenül írta: „Mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít.” Tapasztalata volt ennek a mondatnak a valóságtartalma. Vizsgáld meg az életedet! Nézd meg, hogy honnan merítesz erőt! Elfáradni és ellankadni mindenki szokott, de ha az Úrban bízol, erőd megújul és szárnyalni fogsz. Naponta helyezd bizalmadat az Úrba és Ő naponta erősít meg téged!
A nap gondolata:
 Az imádságnak akkora ereje van, hogy meg tudja változtatni az ember lelkületét:
A szív keserűségét édessé teszi,
Az ostobát bölccsé,
A félénket merésszé,
A gyengét erőssé,
A vakot látóvá,
A hideget forróvá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése