Keresés ebben a blogban

2013. december 23., hétfő

2013-12-23

Ti adjatok nekik enni! (Mk 6:37)
Vegyük észre, hogy Jézus használni akarja a tanítványokat. Jelen esetben is. Utána nézet, hogy hány kenyér van. Kiderül, hogy öt és még két hal. Ez nem sok. De Jézussal elég lehet, sőt még marad is. A tanítványok feladata lesz a sokaság csoportba rendezése, majd a megsokasodott kenyér és hal kiosztása, végül a maradékok összeszedése.           
Jézus felelősséggel ruházza fel tanítványait ma is. Fel akar használni bennünket, hogy másokhoz is eljusson a megváltás örömüzenete. Erre azért is van szükségünk többek között, hogy ne csupán „fogyasztó” keresztyének legyünk. Legyünk Jézusban bízó, Rá hangolódó, felelősen gondolkodó és cselekvő tanítványok!
            Egyházunk számára fontossá lett kinyilvánítani, hogy „Krisztus a jövő, együtt követjük őt.” Vagyis a jövő és abban az egyházunk is, Krisztus kezében van. Ott van jó helyen. Ez megnyugtató, de Jézus nekünk is feladatot szán. Nem nélkülünk, hanem velünk együtt akar munkálkodni. Tehát ráhangolódva meg kell találnunk a saját feladatainkat, mellyel másokhoz elvihetjük a bűnbocsánat és az örök élet örömhírét… 
A nap gondolata:
Akkor vagy igazán erős, ha egy lépést sem tudsz lépni anélkül, hogy Istenre ne támaszkodnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése