Keresés ebben a blogban

2013. december 24., kedd

2013-12-24

Ti adjatok nekik enni! (Mk 6:37)
Ahhoz, hogy meglássuk saját szerepünket Istennek a világra vonatkozó terveiben, hitre van szükségünk. Hogy milyenre? Legyen segítségünkre egy írás, melyet egy internetes áhítatban olvastam: Az élet többről szól, mint amit a szemünk lát. Ez a hit. A hit bízik abban, amit a szem nem lát. A szem a prédáját kereső oroszlánt látja. A hit Dániel angyalát. A szem a vihart látja. A hit Noé szivárványát. A szem az óriásokat látja. A hit Kánaánt látja. A szemed a hibáidat látja. A hited a Megváltódat látja. A szemed a bűntudatot, kárhoztatást látja. A hited az Ő vérét látja. A szemed a sírodat látja. A hited egy olyan várost lát, melynek építésze és készítője Isten. A szemed a tükörbe nézve egy bűnöst lát, egy csődtömeget, egy ígéret-szegőt. A hited viszont, a tükörbe nézve egy királyi ruhába öltöztetett tékozló fiút lát, a kegyelem gyűrűjével az ujján és az Atya csókjával az arcán.
Bizony a hit szemével kell látnunk magunkat és a világot is. Testi látásunk ugyanis megkopik, elveszíthetjük. Sőt, lehet, hogy valakinek nem is volt soha. De hite mindenkinek lehet. Jézusra nézz vele. Ahogyan egyik énekünkben szoktuk énekelni: „Rád tekint már hitem, Megváltóm, Istenem…” Tekints az Úrra hit által és vedd komolyan a Tőle kapott megbízatásaidat!
Légy Jézusnak hűséges, engedelmes, aktív tanítványa! Napjaid Jézustól induljanak és Hozzá érkezzenek! Amit Jézustól kapsz, azt fogadd el és add tovább, oszd szét másoknak! Engedd, hogy használjon! Találd meg a helyed Jézus szolgálatában! 
A nap gondolata:
 Ha hitben nincs hiány, nem hiányzik semmi. (Spurgeon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése