Keresés ebben a blogban

2013. december 25., szerda

2013-12-25 ünnepi szám

Isten szeretet. (1János 4:8)
Karácsony van. Jézus Krisztus születésére emlékezünk és adunk hálát érte ilyenkor. Valójában nagyon helyes ezt az ünnepet a szeretet irányából megközelíteni, de ha pontosak akarunk lenni, akkor azt mondhatjuk, hogy A KARÁCSONY ISTEN IRÁNTUNK VALÓ MEG NEM ÉRDEMELT SZERETETÉNEK AZ ÜNNEPE!
Mai Igénk is azt mondja: Isten szeretet. De hogyan szeret Isten és milyen az Isten szeretete?
Először is feltétel nélküli! Nem azt mondja, hogy szeretlek, ha ilyen és ilyen leszel, ha ezt és ezt megteszed! Nem! Isten azt mondja: szeretlek Téged, úgy ahogy vagy! Nincsenek feltételeim veled kapcsolatban!
Isten szeretete nem személyválogató! Isten nemcsak bizonyos bőrszínű, gondolkodású, típusú, társadalmi helyzetű embereket szeret, hanem mindenkit! Előtte nincs két kategória, mely szerint valaki szeretetre méltó és szeretem is, míg mások nem méltóak a szeretetre, ezért nem is szeretem őket! Isten előtt nincs különbség a szeretet kapcsán!
Harmadszor elmondhatom, hogy Isten szeretete érdek nélküli! Isten nem ismeri azt a gondolatot, hogy szeretek valakit, mert abból nekem vagy szeretteimnek még haszna lehet! Ő senkit nem érdekből szeret!
Isten szeretetének ünnepén adj hálát azért, hogy Jézust érted is küldte, hogy Benne kifejezte: Téged is nagyon szeret az Úr!    
A nap gondolata:
 Az Isten szeretetéhez nincsen más járható út, mint amely az emberek iránti szereteten vezet át.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése