Keresés ebben a blogban

2014. január 24., péntek

2014-01-24

… tegyétek a magatok dolgát... (1Thess 4:11)
Ez az Ige jelenti azt is, hogy ha munkahelyünk van, akkor hűséggel, odaszántan végezzük a ránk bízottakat. Nem immel-ámmal, amolyan tessék-lássék módon, hanem úgy, mint akik tudják, hogy az Úr látja őket és az Ő dicsőségére fáradoznak. Ha pedig nem beosztott, hanem főnök vagy, akkor légy emberséges. Követelj, de a Krisztushoz tartozásodat hadd érezzék meg a beosztottaid!
Ahogyan a munkához állsz, az legyen példaértékű! Ha tudják rólad, hogy hívő ember vagy – márpedig, ha az vagy, akkor tudják – akkor téged figyelnek a munkahelyeden. Lesik főleg a gyengéidet. Ez mindenkinek van, de dolgozz úgy, hogy vegyék észre az igyekezetedet, a törekvésedet, a jó hozzáállásodat, melyet hitből, Krisztusért tanúsítasz! Munkád vagy Istent dicsőíti, vagy miattad káromolják az Ő nevét. Tedd a dolgot és végezd azt az Úrért, az Úrnak, bármiben fáradozol is naponként!
A nap gondolata:
 A legdicsőségesebb munkában sem óvhatjuk meg magunkat az ellaposodástól és lelki megszegényedéstől. Teremtő erőket csak a Teremtővel való tartós közösségben nyerhetünk. (Kroecker)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése