Keresés ebben a blogban

2014. január 30., csütörtök

2014-01-30

Boldogok, akik házadban laknak, szüntelenül dicsérhetnek téged! Boldog az az ember, akinek te vagy ereje, aki a te utaidra gondol. (Zsoltárok 84:5-6)
Egy zsoltáron belül két boldogmondás is elhangzik. Az Istent dicsérő ember is boldog és az is, akinek az Úr az ereje. Ezek egymásból is következhetnek: akinek az Úr az ereje, az szívesen és örömmel dicséri Istent. Nekünk hitvallásunk-e, hogy Isten, a mi erőnk? El tudjuk-e mondani Pál apostollal együtt, hogy mindenre van erőm a Krisztusban, aki engem megerősít? Egyáltalán miért jó, ha valakinek Isten az ereje? Azért, mert nem fog elfogyni az ereje, ha az Úrból merít. Mindig meríthetünk belőle mindnyájan. Olyan forrás az Isten, mely nem apad ki sohasem. Mindig elérhető.
Isten minden élethelyzetben ereje lehet az embernek. Hogy hogyan? Egy történetet szeretnék megosztani veletek. Gyökössy Endre egyik könyvét olvastam a közelmúltban, abból való. Íme: Még a hetvenes évek elején történt, hogy az egyik baranyai faluban igencsak gyengélkedett a helyi termelőszövetkezet. Kiszálltak az ellenőrök, átnézték a kimutatásokat, a brigádok teljesítménynaplóját. Kiderült, hogy hat brigád 40-50 százalékot teljesített, a hetedik meg 110-et. A megyétől jött szakember rámordult a tsz-elnökre:
-         Ezt nem értem. Hat brigád 40-50 százalék, a hetedik meg 110? Itt valami nem stimmel. Mit jelentsen ez?
Az elnök egyik lábáról a másikra állt, s végül kinyögte:
-         A hetedik brigádot annak idején amolyan büntető-brigádnak szántuk. Abban vannak a templomosok.
Erre a kiküldött elkanyarította magát, és azt mondta:
-         A mindenit, hát akkor térjen meg minden tsz-tag!
Ezeknek az embereknek az Úr volt az ereje. Még akkor is, ha büntetni akarták őket. Jó példát adtak arra, hogy mit jelent Istenből erőt meríteni. Isten gyermekeinek életében meg kell látsszon az Úrral való kapcsolatból fakadó többlet. Ha mások nem dolgoznak, a hívő akkor is teszi a dolgát. Ha mások ellopják a Tsz vagyonát, a hívő nem tesz ilyet. Mert az Úrra néz, aki mindent lát…
A nap gondolata:
 Aki az igazságot hirdeti, kell, hogy maga is igaz legyen. (Spurgeon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése