Keresés ebben a blogban

2014. február 2., vasárnap

2014-02-02

Boldog az az ember, akinek te vagy ereje, aki a te utaidra gondol. Ha a Siralom völgyén mennek is át, források völgyévé teszik azt, az őszi eső is elárasztja áldásával. Újult erővel haladnak, és megjelennek Istennél a Sionon. URam, Seregek Istene, hallgasd meg imádságomat!(Zsoltárok 84:6-9)
Milyen jól fogalmaz a zsoltáros: az élet olykor a siralom völgye. Egy másik zsoltárban a halál árnyékának völgyéről olvasunk. Bizony sírás, gyötrelem, nyomorúság időnként az életünk. Ezekben akkor tudunk megállni, ha Istenre tekintünk. Erőnk fogytán és gyengülőben a nehézségek idején, de meríthetünk az Úrból, aki adja nekünk erejét, hogy elhordozhassuk nyomorúságainkat és lelkileg megerősödve jöhessünk ki ezekből az élethelyzetekből.
            A hogyanja is ott van Igénkben annak, hogy meríthet erőt az ember az Úrral való kapcsolatából: imádság által. Hallgasd meg imádságomat – kéri a zsoltáros. Újult erővel haladnak útjukon az imádkozó emberek. S ez bizony azt is jelenti, hogy a hívő ember életében is vannak siralom völgyek, nehézségek, de ismerik azt, aki ezeken is átsegít, mert mindenre van hatalma. Ézsaiás próféta ezt így fogalmazta meg: Erőt ad a megfáradtnak, és az erőtlent nagyon erőssé teszi. Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el. (Ézs 40:29-31) Az Úrral való kapcsolat ad erőt, ez újít meg bennünket. Hányszor fáradunk el, lankadunk meg, botlunk meg, de ismerjük a felállás, a megerősödés titkát, mely az Istennel való szoros kapcsolat megélése.
A nap gondolata:
 Aki az embereket Istenhez akarja vezetni, annak Istentől kell az emberekhez megérkezni. (Koecker)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése