Keresés ebben a blogban

2014. február 25., kedd

2014-02-24

Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi; és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. (János 15:2)
            A Jézussal való szoros kapcsolat gyümölcsterméshez vezet. Ahogyan a szőlővessző, mely rajta van a szőlőtövön gyümölcsöt terem, ugyanúgy az ember Jézussal való kapcsolatából látható következmények fakadnak. Ezeket nevezi Jézus gyümölcsöknek. Az Úrral kapcsolatban lévő embereket Jézus megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjenek. Hogyan teszi ezt?  Azt a szőlővesszőt, amely nem terem gyümölcsöt énbennem, lemetszi; és amely gyümölcsöt terem, azt megtisztítja, hogy még több gyümölcsöt teremjen. Ti már tiszták vagytok az ige által, amelyet szóltam nektek. Isten Igéjének tisztító ereje, hatása van ránk nézve. Ha eljut a szívünkig, akkor meg tud tisztítani bennünket. Engedd, hogy az Úr szava, Igéje tisztítson, formáljon! Ne keményítsd meg szívedet, inkább nyisd meg Őelőtte napról napra!
A nap gondolata:
 Krisztus olyan, mint a virág, de nem hervad el, olyan mint a folyó, de ne apad ki soha, olyan, mint a nap, de nem mutat fogyatkozást. Ő minden mindenekben, - sőt a mindennél is valamivel több. (Spurgeon)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése