Keresés ebben a blogban

2014. március 13., csütörtök

2014-03-13

Isten kérésre segít

„Isten segítségével hatalmas dolgokat viszünk véghez...”  /Zsoltárok 108,14/.
Az ember sok mindenre képes, hiszen Isten adta neki a tudást, értelmet, amellyel alkothat, megváltoztathatja környezetét. Isten bizonyára gyönyörködik is ebben, hiszen az ő teremtménye végzi mindezeket. A határt azonban Isten szabja meg, meddig haladhat előre az ember a tudományban. A Biblia utalást is tesz erre vonatkozóan. A fizikai törvényszerűségeket azért adta, hogy azok szerint menjen mindenféle mozgás, változás. Viszont Isten maga felül írhatja ezeket, mert ő szuverén, az ő alkotásába nem szólhat bele az ember. De itt jön be az Istennel való személyes kapcsolat, amikor a hittel való kérésre ez a hatalmas úr cselekszik. Igen,  Isten segítségével valóban hatalmas dolgokat viszünk végbe, hiszen le van írva a Bibliában. Próbáljuk ki. 
Személyes életemben is többször tapasztaltam, hogy a hittel való kérést meghallgatta Isten, kérésre segített..  Kis és nagy dolgokban egyaránt igaz. Nem kételkedem, még a hajam szálát is számon tartja, azaz, számtalan egyszerű kicsi kérést is teljesített. 
Sokszor megszégyenülve kellett elismernem, mennyire gondja van az apró kérésekre is: nem véletlen, hogy megkapom az útbaigazítást azonnal, ha hittel, semmit nem kételkedve kérem. Merjünk nagy dolgokat is kérni hittel, reménnyel, mert ő nem szégyenít meg, de csak az ő dicsőségére. 
Vigyázzunk, ne legyünk olyanok, mint a meggyógyított kilenc hálátlan leprás /Lk 17,11-18/. Igaz az is, hogy hitünkkel hegyeket mozdíthatunk el. Mindenek felett nagyon fontos a hálaadás, mert bennünket egyedül a hitünk tarthat meg. (Horváth Csaba)

A nap gondolata:
 Isten teljességével csak úgy tudsz megtelni, ha szívedet minden teremtett dologtól megüresíted.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése