Keresés ebben a blogban

2014. március 16., vasárnap

2014-03-16

Visszajelzés
Amikor megérkeztek, összehívták a gyülekezetet, és elbeszélték, milyen nagy dolgokat tett velük az Isten, és hogy kaput nyitott a pogányoknak a hitre” /Ap. Csel. 14,27/.
Pálékat a gyülekezet bocsátotta ki a missziói útra. Munkájukat a gyülekezet imádsága kísérte, azért tudtak nagy dolgokat cselekedni. Visszatérésükkor mindenről részletesen beszámoltak. Megtörtént a visszajelzés. Sokat tanulhatunk mi is ebből az útból, különösen hangsúlyos az, hogy részletesen elmondtak mindent az őket imádságos szeretettel körülvevő embereknek. Sokszor hiányzik a mi kommunikációnkból a visszajelzés, nem reagálunk kellőképpen a velünk történt dolgokra, holott a bennünket számon tartókat minden érdekli, ami meghatározó az életünkben. Ne legyünk szűkszavúak, ha kell, dicsérjünk is. Sokat építünk a társunkon, ha helyesen nyilatkozunk. A visszatartott vélemény bizonytalanságban tartja a másik embert. Nem szabad langyosnak maradnunk, mert ezzel sokat rontunk. Az igenünk legyen igen, a nemünk pedig nem. (Horváth Csaba)
A nap gondolata:
 Hidd el, amit Isten mond, és nemcsak abban fogod örömödet lelni, amit Isten tesz, hanem boldog örvendezéssel tölt meg, ami Isten maga.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése