Keresés ebben a blogban

2014. március 21., péntek

2014-03-21

Az Úr megőriz
„Segítségem az Úrtól jön, aki az eget és a földet alkotta” /Zsoltárok 121,2/.
A zsoltáros a hegyekre, az Úrra veti tekintetét, onnan várja a segítséget. Sok megpróbáltatásban volt része, de a kiutat ezekből mindig Istentől kapta. Csodálatos az a bizalom, ahogy nyilatkozik: nem szunnyad, nem alszik, minden bajtól megőriz. Ez az eddigi tapasztalata és ezt adja tovább. Igen megnyugtató, amikor azt mondja, hogy: „Megőriz az Úr jártodban – keltedben most és mindenkor”.
Igazak ezek az igék, ránk is vonatkoznak. A jelen helyzetünkre is érvényesek és az eljövendőkre is. Ha a körülöttünk lejátszódó eseményekre nézünk, akkor könnyen elbizonytalanodunk, kétségbe esünk. Egyre jobban tombol mellettünk a gonosz, mindig más módszereket vet be. Nem a fizikai megsemmisítés fenyeget bennünket Európában, hanem a reklámok kínálta lehetőségek tartanak fogva. A testiséget hangsúlyozzák mindenütt, melyek a lélektől eltávolítanak. Aki nincs kellőképen felfegyverkezve ezekkel a hamis dolgokkal szemben, az könnyen elbukik. Ezek az értéktelen kínálatok nem maradandóak, félre viszik az ember életét. A pillanatnyi élvezeteknek kedveznek, magányossá teszik az embert abban a közösségben, amelyhez tartozik, az önmegvalósítás hirdetése távolságtartóvá tesz, következménye az elhidegülés, csalódottság és végül depresszióba torkollik. Éppen ezért kell felnézni Jézus Krisztus keresztjére, mert a segítségünk ebben a torz és elvetemült világban csak egyedül Istentől jöhet. (Horváth Csaba)
A nap gondolata:
 Sosem találkoztam olyan emberrel, aki azt tűzte ki célul, hogy Isten megelégedésére szolgáljon, és közben ne lett volna maga is elégedett. (Watchman Nee)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése