Keresés ebben a blogban

2014. április 29., kedd

2014-04-29

Egymást terhét hordozzátok, úgy töltsétek be a Krisztus törvényét. (Gal 6:2)
Mindenkinek vannak terhei. Ezek lehetnek kisebbek, melyeket könnyebben hordozunk, de nagyobbak, nehezebben cipelhetőek is. Előfordul azonban az is, hogy valaki az amúgy nem túl nagy terheit alig bírja cipelni. Más-más teherbíró képesség jellemez bennünket. Krisztus gyermekei azonban nem csupán önmagukkal vannak elfoglalva. Szeretetből igyekeznek mások terhén könnyíteni. Ráadásul ez nagyon gyakorlatias dolog. Hogy mennyire? Álljon itt egy 8 éves kislány rövid vallomása:
Amikor nagyinak begyulladtak az ízületei, nem tudott már előrehajolni, hogy kifesthesse a lábán a körmeit. Most nagyapa festi a nagyi körmeit, pedig neki is ízületi gyulladása van. Ez a szeretet. Valóban ez. A gyakorlati szeretet. Ma nézz körül, hogy szeretteid, munkatársaid, szomszédaid, barátaid közül kinek tudnád ezt a gyakorlatias szeretetet, teherhordozási készséget felmutatni! Légy kreatív és vállalj mások terheiből - Krisztusért!
A nap gondolata:
 Aki nem eszik és azért hal éhen, éppúgy öngyilkosságot követ el, mint az, aki golyót röpít a fejébe. Aki Krisztust elutasítja, éppúgy elkárhozik, mint az, aki testestől-lelkestől az ördögnek szolgál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése