Keresés ebben a blogban

2014. május 3., szombat

2014-05-03

Egymás terhét hordozzátok: és így töltsétek be a Krisztus törvényét. (Galata 6:2)
A gyülekezet, melynek tagja vagy, tőled is olyan, amilyen. Elégedetlen vagy a közösséggel? Mit teszel érte, hogy jobb legyen? Kevesled a templomba járók számát? Hány embert hívogattál az alkalmakra? Ne mást marasztalj el, hanem tedd a dolgod! Légy jó példa, járj elöl abban, amiről tudod, hogy épülésére van a gyülekezetednek!
Az egyik gyülekezetben a tagok a következő fogadalmat tették egymásnak: „Sohasem fogok szándékosan olyat mondani vagy tenni, amivel megbántanálak. Mindig, minden körülmények között segíteni és támogatni foglak. Ha a földre estél, és képes vagyok felemelni téged, felemellek. Ha szükséged van valamire, ami nekem van, megosztom veled, sőt, ha szükséges, neked is adom. Nem számít, mit tudok meg rólad, nem számít, bármi is történik a jövőben – akár jó, akár rossz – az irántad való elkötelezettségem nem változik, és ez ellen semmit sem tehetsz."
Ez lehetne a te fogadalmad is?
A nap gondolata:
 Krisztus teste kétezer év óta vérzik! Legtöbbször éppen a vallásos és kegyes emberek vernek szeget hol a kezébe, hol a lábába, mert ha az egyházban csak egyetlen szóval megbántja egyik a másikat, Krisztus teste vérzik. (Gyökössy Endre)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése