Keresés ebben a blogban

2014. június 1., vasárnap

2014-06-01

Másokat megmentett, magát nem tudja megmenteni. Ha Izráel királya, szálljon le most a keresztről, és hiszünk benne! (Máté 27:42)
A Szentírás tanúsága szerint ezeket a szavakat a főpapok, az írástudók és a vének mondták a kereszten szenvedő Jézusról. Nem is gondolták, de a nagypénteki események lényegét fogalmazták meg. Jézus ugyanis másokat, bennünket megmenteni jött. Nem az volt a célja, hogy önmagát megmentse. Megtehette volna? Igen. Kérhetett volna 12 sereg angyalt maga mellé, de nem tette. Ő az emberiséget megmenteni jött. Csodát tehetett volna azzal, hogy leszáll a keresztről, de akkor mi történik? Elmarad a megváltás. Pár ember hitt volna benne azok közül, akik látták volna azt a csodát, de nem lenne hitünk ma nekünk benne, mint Megváltóban. Csak hálát adhatunk Jézusnak azért, hogy a nagy célt mindig szem előtt tartva élt, és halt meg. Tényleg értünk jött, minket megmenteni. Hiszed ezt, hogy érted, sőt miattad és helyetted történtek Vele a nagypénteki események? Légy hálás és dicsőítsd Őt mindezért!
A nap gondolata:
Nem kell elkárhoznod, már elkárhoztál. Nem kell azonban a kárhozatban maradnod, mert aki hisz a Fiúban, általment a halálból az életre.