Keresés ebben a blogban

2015. július 15., szerda

2015-07-15

Várakozás

„Csillapodjál le az Úrban és várjad őt; ne bosszankodjál arra, akinek útja szerencsés, se arra, aki álnok tanácsokat követ." (Zsoltár 37:7)
Vannak dolgok, amiket nagyon szeretnénk és imádkozunk értük, de az Úr azt akarja, hogy kivárjuk mindennek a rendelt idejét. Amikor ilyen várakozásban vagyunk, ezt az időt - legyen az hosszú vagy rövid - ne azzal töltsük, hogy afelett búslakodunk, ami nincs nekünk, hanem arra hogy az Urat szolgáljuk. Az én életemben sokszor voltak hosszú várakozási időszakok, és ez segít megtanulni a hosszú tűrést. A türelem teljesen ellentétes az emberi természettel, ezért Isten munkája szükséges, hogy megtanuljunk várakozni, bosszankodás nélkül.
Ez a zsoltár arra szólít fel minket, hogy ne bosszankodjunk másokra. Lehet, hogy sok gonosz embernek vagy akár barátainknak megvan, amire mi annyira vágyunk, de a Tízparancsolatban is meg van írva: „Ne kívánd a te felebarátodnak házát. Ne kívánd a te felebarátodnak feleségét, se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát, és semmit, a mi a te felebarátodé." Aki irigyli mások áldását, az megszegi ezt a parancsolatot. Áldjuk az Urat, azért amit már megadott nekünk, azt a rengeteg csodálatos áldást és gondoskodást, elsősorban pedig a megváltást és várjuk válaszát imánkra bizalommal. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Ne mondd: Istenre várok! – Isten vár terád.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése