Keresés ebben a blogban

2016. március 17., csütörtök

2016-03-17

Mózesnek, az Isten emberének imádsága. (Zsolt 90,1a)
Hogyan született meg ez a zsoltár? Sok szenvedés árán. Gondoljuk csak bele, mennyi szenvedésen kellett keresztül Mózesnek, az Isten emberének. Csecsemőként a Nílus vizére tették. Igaz, hogy királyi udvarban nőtt fel, de annál nehezebb lehetett számára a menekülés, a 40 évnyi pásztorkodás a pusztában. Mennyi bántalmat kellett elszenvednie a Fáraó részéről, sőt a saját népe részéről is.
A szenvedések és küzdelmek idején Isten csodáinak megtapasztalása volt segítségére abban, hogy ez a hálaadó és hitvalló imádság megszülessen a szívében.
Luther Márton akkor írta énekét, amikor minden percben várhatta a halált: Erős vár a mi Istenünk, jó fegyverünk és pajzsunk.
Isten a szenvedésekből áldást akar kihozni az életünkben. Isten azt akarja, hogy szenvedéseink hálaadó énekké legyenek, amelyekkel Őt magasztaljuk.
Így született meg ez az ének Mózesnek, az Isten emberének szívében. A mi szívünk pedig zengje tovább ezt az éneket ugyanazzal a hittel, ugyanazzal a reménnyel és bizonyossággal, amellyel először zendült meg Mózes szívében. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Jellemünket nem a külső körülmények alakítják, hanem imádkozó életünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése