Keresés ebben a blogban

2017. május 16., kedd

2017-05-16

Béketűrés 4.

Legyetek tehát ti is türelemmel, és erősítsétek meg a szíveteket, mert az Úr eljövetele közel van. Vegyetek példát, testvéreim, a szenvedésben és a türelemben a prófétákról, akik az Úr nevében szóltak. Íme, boldognak mondjuk azokat, akik tűrni tudtak a szenvedésekben. (Jak 5,8; 10-11)
Ne gondoljuk, hogy Jézusnak olyan könnyű volt elszenvedni az embereket és az élet kísértéseit. Már gyerekkorában meg kellett tanulnia azt, hogy engedelmeskedjen. Tizenkét éves korában a jeruzsálemi templomban megtapasztalta, hogy szülei nem értik meg, és mégis engedelmes tudott lenni. Hány gyerek nem bírja elszenvedni a szüleit, és nem tud engedelmes lenni. Volt rá eset, hogy anyja és testvérei sem értették meg, volt, amikor azt hitték, hogy magán kívül van, és nem értették meg azt, hogy mire hívta el Isten.
A hívő embernek is kell szenvednie sokszor családi körben, szerettei, vagy rokonsága, barátai között, kell szenvednie a munkahelyén, a világban, akár még a hívőktől is kell elhordoznia szenvedést. Minden szenvedésben példaként lássuk magunk előtt Jézust. Ezért mondta Pál apostol is: „Senkinek semmivel ne tartozzatok, hanem csak azzal, hogy egymást szeressétek; mert aki szereti a felebarátját, a törvényt betöltötte." (Rm 13,8)

Áldott Jézus, a földre jöttél s vállaltál értünk szörnyű kínt;
Bárcsak tudnánk, Igéd követve, mi is szenvedni, tűrni mind.
Sok szolgád, férfi, nő, ma bízva átadjuk szívünket neked;
Hogy munkánk éljen és teremjen: gyújtsd fel bennünk szerelmedet! (Református Énekeskönyv 472. dicséret 5. vers)
(Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Jézussal egy hajóban utazni nem jelent okvetlenül sima és nyugodtabb utazást. (Victor János)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése