Keresés ebben a blogban

2017. május 17., szerda

2017-05-17

Béketűrés 5.

Legyetek tehát ti is türelemmel, és erősítsétek meg a szíveteket, mert az Úr eljövetele közel van. Vegyetek példát, testvéreim, a szenvedésben és a türelemben a prófétákról, akik az Úr nevében szóltak. Íme, boldognak mondjuk azokat, akik tűrni tudtak a szenvedésekben. (Jak 5,8; 10-11)
A tanítványok részéről is sokat kellett szenvednie Jézusnak. Egy alkalommal, amikor a nyavalyatörős gyereket nem tudták meggyógyítani, meg is mondta ezt nekik: „Óh, hitetlen és elfajult nemzetség! Vajon meddig leszek veletek? Vajon meddig szenvedlek titeket? Hozzátok őt ide nékem." (Mt 17,17)
Péternek is azt kellett egyszer mondja: „Távozz tőlem, Sátán, botránkoztatsz engem, mert nem az Isten szerint gondolkozol, hanem az emberek szerint." (Mt 16,23)
Szenvedett nagyon sokat amiatt, hogy éppen a tanítványai közül való volt az, aki elárulta őt. Annak ellenére, hogy mindezt tudta, kész volt mindvégig elszenvedni Júdást.
Elszenvedte Júdás csókját, pedig nem lehetett könnyű, amikor épp a szeretet látszatával közeledett hozzá az áruló tanítvány.
Szenvedett ellenségeitől, az írástudóktól és a főpapoktól, az igazságtalan bíráktól. Mindezekben példát mutatott nekünk a tűrésre.
Nem lehet az életünknek olyan küzdelme, olyan szenvedése, amelyben nem találnánk Jézusban példát arra, hogy miképpen szenvedjük azt el. A mostani szenvedésedet is ismeri, és segít elhordozni neked!

Szenvedésben engedelmes,
Kísértésben győzedelmes
Jézus Krisztus, légy kegyelmes.
Rám a bűn, mint tenger árad,
Kísértésnek tüze támad.
Nincs segítség, csak Tenálad.
(Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A mi életünkben is van sok fájdalom és gyötrelem, de emlékezzünk rá, hogy Isten nemcsak velünk van, hanem karjaiban hordoz minket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése