Keresés ebben a blogban

2017. október 31., kedd

2017-10-31

Tartsátok becsületbeli dolognak, hogy csendesen éljetek, tegyétek a magatok dolgát, és saját kezetekkel dolgozzatok, ahogyan elrendeltük nektek. (1Thess 4:11)
Becsületbeli dolog legyen számunkra a csendes és tevékeny életfolytatás. Isten gyermekei nem hivalkodó életet élnek. Milyen a csendes élet, melyre az apostol a thessalonikaiakat kéri? Sokszor olyan szürkének tűnik mások szemében. Nincsenek benne nagy dolgok. Csak hűség a házastárs iránt, egy a hűtlenségen meg sem lepődő világban. Odaszánt munkálkodás jellemzi egy olyan világban, amelyben a könnyen és bármi áron megszerzem hozzáállás a divat. Egy a gondokat csendesen elhordozó élet ez, melynek titka az Úrra nézésben van.
Nincsenek nagy hangoskodások a csendesen élő hívő körül. Pár hete vásárolni voltam a családommal és arra mentünk be egy nagy áruházba, hogy az ügyfélszolgálaton elképesztő balhét csapott valaki. Mindenkinek a szeme és a füle odaszegeződött. Isten gyermekei nem balhéznak, még ha igazuk van, akkor sem. Elmondják az igazukat, de nem úgy, hogy mindenki hallja 50 méteres körzetben…

A nap gondolata:

A hit mindnyájunkat cselekvésre késztet, és a Bibliában megtalálunk mindent, amire szükségünk van ahhoz, hogy hűségesen elvégezzük Isten akaratát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése