Keresés ebben a blogban

2018. január 6., szombat

2018-01-06

 „Menjetek be kapuin hálaénekkel, udvaraiba dicsérettel! Adjatok hálát neki, áldjátok nevét! Mert jó az Úr, örökké tart szeretete, és hűsége nemzedékről nemzedékre." (Zsoltár 100:4-5)
         A hála nagyon fontos az életben. Létfontosságú dolog az, hogy mindig mindenért adjunk hálát. Hiszem azt, hogy nincs olyan ember a földön, aki valamiért ne lenne hálás.
Az a félelmem, hogy sokszor rossz a lelki látásunk. Mintha olykor nem lennénk hajlandóak észrevenni, hogy mennyi mindent megkaptunk az Úrtól. Sokszor inkább azt keressük, hogy mennyi mindenünk nincs, hogy mennyi mindent kellene még megszerezni.
A zsoltáríró ezért bíztat arra, hogy ujjongjunk az Úr előtt, hogy hálaénekkel járuljunk a színe elé, mert mindannyiunk élete egy ajándék.
Az orvostudomány is egyre inkább felfedezi, hogy a hála egy olyan érzelem, amely nagy valószínűség szerint jobban hat az egészségre, és a gyógyulásra. A hálatelt emberek boldogabbak.
Legyen hálával telve a napod, mert jó az Úr, és örökké tart a szeretete. A mai napodon is lesznek dolgok, amelyekért hálát tudsz adni.
Lásd meg a világot a zsoltáríró szemüvegén keresztül, és légy boldog, mert az Úr hűsége megmarad irántad. Így legyen áldott, szép napod! (Simon Döme)

A nap gondolata:

Vedd észre, hogy mennyi ajándék vár ma még rád!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése