Keresés ebben a blogban

2018. március 27., kedd

2018-03-27

Tapsoljatok

Ti népek mind tapsoljatok, harsogjatok Istennek vígságos szóval. Mert az Úr felséges, rettenetes; nagy király az egész földön. Énekeljetek Istennek, énekeljetek; énekeljetek királyunknak, énekeljetek! (Zsolt 47,2-3;7)
Tudjuk, hogy a taps az örömnek, a tetszésnek a kifejezése. Akit megtapsolunk, annak elismerjük a teljesítményét. A világban a tapsnak igen nagy jelentősége van. Sajnos nem mindig örömteli a szerepe. Az emberek megtapsolnak olyan dolgokat, amiken inkább szomorkodni kellene. Megtapsolnak olyan embereket, akik nem is érdemlik meg a tapsot.
A keresztyén ember életében olyan a szerepe a tapsnak, mint a gyerekeknél. A gyerek akkor tapsol, ha valami ajándékot kap, ha valami nagy meglepetés, öröm éri, ha valami jól esik neki, akkor örömében tapsol. Nem fér el az öröm a szívében, hanem kiömlik belőle és tapsok. Az egész lénye benne van ebben a tapsban.
Nekünk is így kell tennünk. Örülnünk kell szívünk szerint Isten ajándékainak. Boldog örömmel kell tapsolnunk akkor, amikor megtapasztaljuk, hogy Isten megajándékoz bennünket az ő mennyei áldásaival, lelki kincsekkel vagy földi javakkal.
No, minden népek, Örvendezzetek és tapsoljatok,
Istent áldjátok szép hangossággal és nagy felszóval,
Mert az Úr Isten nagy felségében Ő királysága
És nagy országa kiterjed messze, ez egész földre. (Református Énekeskönyv 47. zsoltár 1. vers)
(Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Jó volna végignézni az életedet Jézus szemével. Hidd el neki, hogy ő pontosan lát. És látod, mégis szeret. Azért hív magához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése