Keresés ebben a blogban

2018. április 12., csütörtök

2018-04-12

Ekkor nagy szélvihar támadt, és a hullámok becsaptak a hajóba, úgyhogy az már kezdett megtelni. (Mk 4.37)
Igénk arról számol be, hogy nem volt könnyű útja a tanítványoknak. Ott volt velük Jézus, mégis „nagy szélvihar támadt." Azért tegyünk tisztába valamit: számolnunk kell a viharokkal! Jézus tanítványai számoljanak a viharokkal. Persze, azt szeretnénk, ha az életünkben mindig minden úgy alakulna, ahogy kívánjuk. De nem fog. Mert az élet nem ilyen.
Nem viharoktól mentes a tanítványi élet sem. Jézus ottléte a hajónkban nem azt jelenti, hogy nem lesz vihar. Lesz. Bármilyen fájó kimondani, lesz vihar, vagy éppen most vagy benne a viharban. Sok minden okozhat vihart életünkben. Tönkrement az egészséged, vagy valakivel a kapcsolatod? Gond van a családodban, vagy a munkahelyeden? Hiányzik valaki, mert már utolsó útjára kísérted? Nehéz döntés előtt állsz és nem tudod, mi a helyes? Vihar van az életedben. Ez lehet kisebb, vagy nagyobb. Lehet akkora, mint a tanítványok életében. Azt írja Igénk, hogy „a hullámok becsaptak a hajóba."
Összecsapnak a hullámok a fejünk fölött – szoktuk mondani, ha nagy a baj. Időnként pedig megtörténik ez. Érezzük, hogy nagy a baj. Nagyon nagy. Nagyobb, mint mi vagyunk. Meghaladja az erőnket. Küzdünk és küszködünk, de kevés az erőnk. Több kell. És van is több…
     Ha ott van Jézus a hajódban, akkor ott van az a több, aki meg tudja oldani a felmerülő nehézséget. Aki úrrá tud lenni a fejed fölött átcsapó hullámokon. (Katona Béla)

A nap gondolata:

Isten kitárja előtted mentő szeretetét az Úr Jézus Krisztusban. Várva vár egy igazi, boldog, szabad, az ő tanítására hallgató életre. Engedj a szavának!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése