Keresés ebben a blogban

2018. május 21., hétfő

2018-05-19

 Azután Jerikóba értek, és amikor Jézus tanítványaival és elég nagy sokasággal kifelé ment Jerikóból, egy vak koldus, Bartimeus, a Timeus fia ült az út mellett. Amikor meghallotta, hogy a názáreti Jézus az, így kiáltott fel: „Dávid Fia, Jézus, könyörülj rajtam!" (Mk 10:46-47)
Egy találkozás az ember egész életét megváltoztathatja. S meg is változtatja sok esetben. Van, aki elmondhatja, hogy anélkül, hogy tervezte volna, egyszer csak összetalálkozott valakivel, mely találkozás előbb ismeretséggé, majd szerelemmé, aztán házassággá formálódott. Más találkozásokból baráti, munkatársi vagy egyéb kapcsolatok alakulhatnak ki. Nincsenek véletlen találkozások életünkben. Két ember találkozása is nagyot változtathat egyikük, de akár mindkettőjük életén. Mennyivel inkább így van ez a Jézussal való találkozás kapcsán.
Aki nem találkozik Jézussal, az lehet, hogy elmondhatja magáról, hogy sok és nagyszerű emberrel találkoztam és van kapcsolatom, ám az örök élet szempontjából csődöt mond az ilyen ember. Aki nem találkozik Jézussal, annak emberileg lehet, hogy sikeresnek látszik az élete, lehet, hogy sokan irigylik elért eredményeiért, de az Úr szemszögéből nézve elveszett állapotban van és marad. Ám nem kell ennek így lennie. 
Jézus ugyanis szeretne minden emberrel találkozni. Ő mondja: „Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek." (Mt 11:28) Illetve: „Íme, az ajtó előtt állok, és zörgetek: ha valaki meghallja a hangomat, és kinyitja az ajtót, bemegyek ahhoz." (Jel 3:20)
Te már találkoztál vele, vagy még csak hallottál róla? (Katona Béla)

A nap gondolata:

Krisztus azért élt és halt meg miértünk, hogy benne és érte élhessünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése