Keresés ebben a blogban

2018. május 21., hétfő

2018-05-18

 Mert belülről, az ember szívéből jönnek elő a gonosz gondolatok…(Mk 7:21)
Tisztaság. Mi jut eszünkbe e szóról? Fontos nekünk? Milyen értelemben? Vannak tisztaságmániás emberek. Otthonukban mindig minden csillog-villog ragyog. Naponta takarítanak. De legrosszabb esetben hetente többször. A por vigyázz-ban állva jelent nekik. Jó érzés egy tiszta lakásba, szobába belépni… De a lelkünkkel mi a helyzet? A szívünk mennyire tiszta?
„Boldogok a tiszta szívűek, mert ők meglátják az Istent." (Mt 5:8) – mondja Jézus a Hegyi Beszédben. S való igaz, a bűn által szennyezett szívünk nem látja meg az Urat, de a Krisztus vérében megtisztult szív látja Őt. Nem véletlen az sem, hogy Dávid király így fohászkodott egyik alkalommal: „Tiszta szívet teremts bennem, Istenem, és az erős lelket újítsd meg bennem!" (Zsoltárok 51:12)
Figyelj a szíved, a lelked tisztaságára! Ráadásul ne emberi mércét hívj segítségül, főképpen ne azt nézd, hogy bezzeg másokhoz képest milyen jól állsz! Inkább tekints az Úrra és az Ő szava legyen a mércéd! Vedd komolyan ezt az idézetet: „A hajunkat mindennap rendbe tesszük, a szívünket miért nem?" Engedd, hogy az Úr tegye rendbe Igéje, útmutatása által a szívedet, mert akkor nem a bűnös gondolatok, szavak, indulatok, cselekedetek fognak előjönni belőled egy-egy élethelyzetben, hanem az, ami az Úrral való kapcsolatodból fakad és ennek áldásai rád éppen úgy érvényesek lesznek, mint a téged körülvevő embertársaidra! (Katona Béla)

A nap gondolata:

Azért egyszer el kellene gondolkodnunk azon, hogy „hívőként" is milyen kérlelhetetlenek vagyunk, ha a saját „javainkról", igazunkról és érdekeinkről van szó. Egy „jottányit" sem engedünk ilyenkor. Kár ezt szépíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése