Keresés ebben a blogban

2018. május 21., hétfő

2018-05-21

 Azután Jerikóba értek, és amikor Jézus tanítványaival és elég nagy sokasággal kifelé ment Jerikóból, egy vak koldus, Bartimeus, a Timeus fia ült az út mellett. Amikor meghallotta, hogy a názáreti Jézus az, így kiáltott fel: „Dávid Fia, Jézus, könyörülj rajtam!" (Mk 10:46-47)
Fontos, hogy Jézus tanítványai bizonyságot tegyenek Jézusról másoknak. Persze bizonyságot tenni a Jézusba vetett hitéről csak az tud, aki valóban hisz benne.  S ez nem iskolázottság kérdése. Ez nem attól függ, hogy valaki 6 elemit végzett, vagy van esetleg két egyetemi diplomája. Ezektől teljesen független. Ez a Jézussal való személyes kapcsolattól függ. Csak attól. Emlékezzünk arra a bibliai történetre, amikor Péter és János a jeruzsálemi nagytanács elé kerül és bátran beszélnek az Úr Jézusról. Ezt olvashatjuk az Apostolok Cselekedeteiről írott könyvben (4:13): „Amikor látták, hogy milyen bátran beszél Péter és János, és felfogták, hogy ők írástudatlan és iskolázatlan emberek, elcsodálkoztak." 
A bizonyságtétel a hit megnyilvánulása arról, hogy valaki az Úrhoz tartozik. Erről szólhat Jézus tanítványa hosszabban és rövidebben. Lehet néhány szó vagy mondat, de egészen hosszú, bőséges tartalmú is. Ez nyilván függ attól az élethelyzettől is, melyben benne van valaki.
Mikor tettél utoljára bizonyságot hitedről? (Katona Béla)

A nap gondolata:

Aki valóban megszabadul, azt nem lehet elnémítani, elsötétíteni. Sokszor azért hallgatunk, mert nincs mit mondanunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése