Keresés ebben a blogban

2018. június 17., vasárnap

2018-06-16

Kicsoda az ellenség?

Ő pedig így felelt: Valamelyik ellenségem tette ezt! A szolgák erre megkérdezték: Akarod-e, hogy elmenjünk, és összeszedjük a konkolyt? (Mt 13,28)
Háború idején fél győzelmet jelent megismerni az ellenséget. Tudjuk jól, hogy a legrégebbi hadászattól kezdve a modern hadviselésig, mindig egyik fő feladat volt megismerni az ellenség szándékét, tervét és erejét. Minden állam igyekszik kémszervezetet fenntartani. Minden hadsereg szervez felderítő csapatokat, akik igyekeznek kikémlelni az ellenség állásait.
A keresztyén életben is igen fontos dolog ez. Fontos pedig azért, mert van nekünk egy nagy ellenségünk, aki szüntelenül arra törekszik, hogy megrontson, tönkretegyen bennünket.
Az Úr Jézus azért tudott mindig biztos győzelmet aratni a Sátán fölött, mert felismerte mindig a szándékát. Tudta jól, hogy mit akar a Sátán elérni még akkor is, amikor ígér, amikor csalni akar.
Az első emberpár azért esett el, mert nem ismerte fel a Sátán szándékát, hanem hitt ígéreteinek.
Nagyon fontos, hogy mi felismerjük ezt a nagy és veszedelmes ellenséget, és mindenben meglássuk a szándékát.
Ha nincs jelen az életedben a Szentlélek, akkor nem tudsz védekezni a Sátán támadásai ellen. Akkor a Sátán befolyásolni tudja a hangulatodat, depresszióba taszíthat vagy dühössé tehet. 
A győzelemhez szükség van az ellenség megismerésére, de még nagyobb szükség van arra, hogy megismerjük azt, aki legyőzte az ellenséget, Jézus Krisztust. Kívánom, hogy benne és általa legyen győzelmes életed minden nap. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A gonosz hatalmasabb az embernél, de nem hatalmasabb a feltámadott Jézus Krisztusnál. Nézzünk fel Jézus Krisztusra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése