Keresés ebben a blogban

2018. augusztus 5., vasárnap

2018-08-04

A bajok gyökere

„Amikor Jézus látta a hitüket, így szólt a bénához: Bízzál fiam, megbocsáttatnak a te bűneid." (Máté 9,2)
A bűn az, hogy az emberek nem hisznek Istenben. Mikor válik a hit láthatóvá? Akkor, ha a bizalom erősödik. Minél jobban bízunk valakiben, annál nagyobb a hitünk. Jézus a hitet, a bizalmat a bűnök megbocsátásával hozza kapcsolatba. A bűnök megbocsátása pedig a testi gyógyuláshoz vezet, a bűntelen ember meggyógyul, és elnyeri az örök életet. Bűntelenek viszont csak Jézus Krisztus által lehetünk, aki a kereszten elvette a világ bűneit. Csak azoknak a bűneit veszi el, akik hisznek benne.
Mondhatjuk tehát, hogy minden bajnak gyökere a bűn, azaz a hitetlenség. Hitetlen a világ?! Ezért számíthat a teljes büntetésre. Isten már többször megítélte ezt a világot az emberek hitetlensége miatt. Gondoljunk csak Noé idejére, Sodomára és Gomorára... és magát a választott népét is sokszor büntette a hitetlensége miatt. Hiába szólták a próféták Isten üzenetét, sokszor nem hallgattak rájuk – és bekövetkezett a tragédia. Ugyanakkor arról is tudunk, hogy Isten kegyelmet gyakorolt népével, amikor hallgattak rá, elhagyták bálványaikat, bűnvallást tettek, követték Isten törvényét. (pl. Jónás prédikációja Ninivének, Jósiás király vallási reformjai, megtalálják a szent iratokat).
Mondhatjuk, hogy ma is a pusztulás szélén áll a világ, mert oly nagy a hitetlenség. Kézzel fogható. De ma még tart a kegyelmi idő, mert országunkban szabadon lehet hirdetni az evangéliumot, és vannak hiteles szolgák, akik nem riadnak meg a sátáni erőktől. Vegyük komolyan ezt az időszakot, mert nem tudjuk, hogy meddig tart a Jézus Krisztusról szóló bizonyságtételek sorozata.  Sok baj van körülöttünk, amelyeknek igazi oka a bűn, Isten mellőzése, a hitetlenség. Az egyetlen kiút mindezekből: Jézus Krisztus tanításainak feltétel nélküli elfogadása, életünk egyedüli zsinórmértéke a Szentírás legyen! (Horváth Csaba)

A nap gondolata:

Mit teszel azért, hogy erősítsd a hited?
  1. Tanulmányozd a Bibliát! Életünk részévé kell tennünk az Igét. Isten Igéje magától Istentől való, és segít és felkészít minket, hogy azt tegyük, amit Isten akar.
  2. Tarts csendességet!
  3. Olvass keresztény könyveket! Tégy magadnak egy szívességet és tudj meg annyit, amennyit csak lehet. Tápláld a lelked azokkal a dolgokkal, amiket más hívők megosztanak.
  4. Tegyél bizonyságot másnak! Mit tesz Isten az életedben? Mikor írtad le legutóbb, hogy mit tett Isten az életedben? Ha leírod, Isten lehetőséget fog adni arra, hogy azt megoszd másokkal is. Amikor megosztod a bizonyságodat, a te hited is erősödik.
  5. Légy hűséges tagja egy keresztény csoportnak! A hit maratonján veszünk részt, és együtt kell futnunk. Szükségünk van más hívők támogatására és bátorítására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése