Keresés ebben a blogban

2018. augusztus 5., vasárnap

2018-08-05

A Lélek segít

„Mert amiért imádkoznunk kell, nem tudjuk úgy kérni, ahogyan kell, de maga a Lélek esedezik értünk kimondhatatlan fohászkodással."(Róma 8,26).
Isten gyermekeit az Isten Lelke vezeti minden útjukon. Mi, hívő emberek magunktól esendők vagyunk, még az imádkozásunk is hiányos. Nem tudunk helyesen imádkozni, pedig az imádság az, ami megtart bennünket. Nekünk a legfőbb dolgunk, hogy szeressük Istent, és bízzunk benne. Mivel Isten még a gondolatainkat is tudja, nyugodtan tegyük le életünket az ő kezébe, mert az őt szeretőknek minden a javukra szolgál. Ez az ígéret számunkra. A mi hiányunkat kipótolja Isten Szentlelke által. Hogyan tudjuk meg, hogy Isten Lelke fohászkodik értünk kimondhatatlanul? Úgy, hogy a mi botladozó, ügyetlen, de őszinte kérésünkre felel: megnyugvást ad a szívünkbe, ha feltétel nélkül rá bízzuk magunkat. Nekünk – ismételten – a legfőbb dolgunk, hogy szeressük Istent, mert azoknak minden összedolgozik a javukra. Úgy kell viselkedni Istennel szemben, mint ahogy a kisgyermek az apjával szemben: bízik az erős karjában, a szemébe néz, és bátran ugrik feléje. Ha megkapjuk, amit kértünk, akkor ne feledkezzünk meg a hálaadásról sem. Isten dicsőítése, magasztalása legyen a legfontosabb az életünkben. Ha ezt tesszük, akkor rendeződnek a kapcsolataink embertársainkkal, boldogok leszünk és békességet találunk. Ez kihat az egész életünkre, biztonságot jelent. A Lélek, aki velünk van életünk minden órájában, eligazít bennünket a legnehezebb időszakokban is a próbák között. Mert lesznek nehézségeink a jövőben is, de Jézus szava megáll: Bízzatok, mert én legyőztem a világot. Ha már megtapasztaltuk a Lélek segítségét, tegyünk bizonyságot másoknak is róla. (Horváth Csaba)

A nap gondolata:

Adj időt a Szentléleknek, hogy kifejlessze benned az erőt, amire szükséged van, hogy átformáljon régi természetedből, és segítsen legyőzni bűnös szokásaidat – hidd el, meg fog történni

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése