Keresés ebben a blogban

2018. augusztus 30., csütörtök

2018-08-29

Legyetek erősek 1.
Végül pedig: erősödjetek meg az Úrban és az ő hatalmas erejében. Öltsétek magatokra az Isten fegyverzetét, hogy megállhassatok az ördög mesterkedéseivel szemben. Mert a mi harcunk nem test és vér ellen folyik, hanem erők és hatalmak ellen, a sötétség világának urai és a gonoszság lelkei ellen, amelyek a mennyei magasságban vannak. Éppen ezért vegyétek fel az Isten fegyverzetét, hogy ellenállhassatok a gonosz napon, és mindent leküzdve megállhassatok. (Ef 6,10-13)
Ez az igeszakasz, arra akar megtanítani bennünket, hogy miképpen viaskodjunk a bűn és a Sátán ellen, és miképpen harcoljunk Isten országáért.
A keresztyén élethez ma is erő kell. Erő kell azért, mert „keresztyénnek lenni annyit jelent, mint sok akadállyal megküzdeni". Jézus tanítványainak ezért ígérte mennybemenetel előtt: „Vesztek erőt." Erő nélkül elbukunk.
Erősnek kell lenni a szolgálatok elvégzésében, a szenvedésekben, a bűn elleni harcban. Hiába van valaki jól felfegyverezve, ha elfogy az ereje. Az erőt senki nem meríti magából. Az életfolytatáshoz a mi erőnk elégtelen. Magunkban gyengék vagyunk. Az élet küzdelmeiben gyakran elbukunk. Erősek csak az Úrban lehetünk. Az Ő ereje hatalmas. Mindenki meríthet belőle. Amikor Pál Krisztus feltámadásának erejéről beszél, ezt írja: „Hála pedig az Istennek, aki mindenkor diadalra vezet minket a Krisztusban." (2Kor 2,14)
Aki Benne van, azt ő körülfogja, élteti, mint a levegő az embert. Az apostol a belső megerősödést is említi: „...hatalmasan megerősödjetek az Ő Lelke által a belső emberben". (Ef 3,16) Az erőtlen keresztyének elbuknak, az erősek győzedelmeskednek. Az én erőm semmire sem elégséges. Az ő ereje mindenre elég! (Prókai Árpád)
A nap gondolata:
Olvasd a Bibliát, beszélj az Úrral, és légy vele közösségben közvetlenül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése