Keresés ebben a blogban

2018. szeptember 22., szombat

2018-09-22

 Senki meg ne vessen ifjú korod miatt, hanem légy példája a hívőknek beszédben… (1Tim 4:12)
A Példabeszédek könyvében olvassuk, hogy: „Élet és halál van a nyelv hatalmában, amelyiket szereti az ember, annak a gyümölcsét eszi." (Péld 18:21) Ölni lehet a szavakkal? Sajnos igen. S van, hogy meg is tesszük. Még lehet, hogy észre sem vesszük, amikor így teszünk. Felemelni, derűsebbé tenni is lehet valakit a szavainkkal? Igen, ezt is lehet. Fontos tisztában lenni a szavaink következményeivel.
A szavak ereje – így reklámozták korábban a Kossuth Rádiót. Tudom, hogy már nem ez a szlogenje, de az biztos, hogy a szavaknak ereje van. Ezt nekünk, Isten gyermekeinek különösen tudnunk kell. Felemelhetünk, vagy porig sújthatunk valakit a szavainkkal. Vajon melyiket szokták mellettünk megélni az emberek? A családtagok, munkatársak, szomszédok, a gyülekezeti tagok?
„A beszéded is elárul téged" (Mt 26:73Károli) – mondják Péternek, aki távolabbról igyekszik követni Jézust miután elfogták. A beszédünk legyen árulkodó jele annak, hogy kihez tartozunk, hogy az Úr Jézus követői vagyunk. Vajon ez kiderül a beszédünkből? Vagy észrevehetetlen az Úrhoz tartozásunk a beszédünk kapcsán? (Katona Béla)

A nap gondolata:

Gondolkozzunk sokat, és beszéljünk keveset!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése