Keresés ebben a blogban

2018. október 2., kedd

2018-10-02

 „Most tehát az embereket akarom meggyőzni vagy Istent? Vagy embereknek igyekszem tetszeni? Ha még mindig embereknek akarnék tetszeni, nem volnék Krisztus szolgája." (Gal 1:10)
Van valaki, akinek a tetszését keresve, helyére kerül minden és mindenki a rendszerben. Amikor az Úr tetszését keresem, akkor helyére kerül minden. Pál apostol ezt írja: „Ha még mindig embereknek akarnék tetszeni, nem volnék Krisztus szolgája." Nekünk ugyanis ez a feladatunk. Krisztus gyermekei, tanítványai Krisztus tetszését keresve élnek. Hogyan tudom ezt megtenni? Olvasom Isten Igéjét. Ez a legfőbb lelki táplálékom. Naponta élek vele. Ahogyan a testemet nem éheztetem napokig, a lelkemet sem. Olvasom, hallgatom, szívembe zárom és megélem, megvalósítom az Igét.
Imádkozom. Az Úrral való kapcsolatom a legfontosabb. Mindennél többre tartom. Ennek megfelelő az imaéletem is. Megélem a testvéri közösséget, eljárok a gyülekezetbe és szolgálatot is igyekszem vállalni. Jellemez ez bennünket? (Katona Béla)

A nap gondolata:

Biblia azokat nevezi szenteknek, akik hisznek Jézus Krisztusban, mint Megváltójukban és életük parancsoló Urában, és neki igyekeznek engedelmeskedni. Az az ember szent, aki komolyan veszi, hogy Jézus kereszthaláláért bűnbocsánatot és örök életet kapott Istentől, s hálából alá rendeli akaratát Isten akaratának. Aki így Isten számára elkülönített (ezt jelenti a szent szó), akit ő arra használhat, amire akar, aki nem képzeli, hogy a maga ura, de nem enged Istentől idegen erőknek sem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése