Keresés ebben a blogban

2019. augusztus 15., csütörtök

2019-08-14

Isten hűsége erőt ad

Emberi erőt meghaladó kísértés még nem ért titeket. Isten pedig hűséges, és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni; sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni. (1Kor 10,13)
Isten erőt ad a kísértések hordozására. Isten hűségének következménye az, hogy nem hagy magunkra a kísértések közt, hanem segítségünkre van kísértéseink elhordozásában. Nem hagy bennünket feljebb kísértetni, mint ahogyan azt elhordozhatjuk.
Mi mindannyian — fiatalok és idősek, férfiak és nők egyaránt — sokféle kísértéssel találkozunk az iskolában, a munkahelyen vagy másutt.
Isten úgy segít nekünk, hogy meghallgatja imáinkat, melyeket azért mondunk, hogy segítsen leküzdenünk a kísértést. Jézus Krisztus így tanított minket imádkozni: ne vígy minket kísértetbe, de szabadíts meg minket a gonosztól. (Máté 6:13). Isten válaszol az ilyen szívből jövő imára, és nem hagy magunkra a kísértésben; erőt ad, hogy megszabadulhassunk a Sátántól és fortélyaitól.
Kérd Istent, hogy segítsen neked felismerni a kísértéseket, és adjon erőt, hogy ellen tudj állni nekik. Ha könyörgünk hozzá, hogy ne hagyjon minket elesni a kísértésben, támogatni fog bennünket, hogy Sátán ne tudjon rászedni. Az Ő hűségét bizonyítja az, hogy velünk van, ahogy ígérte is: Nem hagylak el, sem el nem távozom tőled. (Zsid 13,5) (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A kísértések és megpróbáltatások valójában lelki edzésül szolgálnak. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése