Keresés ebben a blogban

2019. augusztus 26., hétfő

2019-08-26

 Miért jó Istenben bízni? – 1.

 „Ezt mondja az ÚR: Átkozott az a férfi, aki emberben bízik, és testi erőre támaszkodik, az ÚRtól pedig elfordul szíve! Olyan lesz, mint a bokor a pusztában, nem remélheti, hogy eljön valami jó. Ott tengődik kövek közt a pusztában, a szikes, lakatlan földön. De áldott az a férfi, aki az ÚRban bízik, akinek az ÚR a bizodalma. Mert olyan lesz, mint a víz mellé ültetett fa, amely a folyóig ereszti gyökereit, és nem fél, ha eljön a hőség, lombja üde zöld marad. Száraz esztendőben sincs gondja, szüntelen termi gyümölcsét." (Jer 17:5-8).

Miért jó Istenben bízni?
  1. Azért, mert ha benne bízom, akkor mindig közel maradok az élet forrásához, amely táplál és fenntart. Jézus a samáriai asszonynak Jákób kútjánál élő vizet ajánlott, mely tartósabb hatást ér el, mint a fizikai víz (Jn 4). Amikor pedig megkísértette őt a Sátán negyvennapos böjtje során Júdea pusztaságában, ezt mondta: „Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából jön" (Mt 4:4, 5Móz 8:3). Isten az Igéjén keresztül táplál, mely olyan, mint az élő vízforrás, mely frissességet, lendületet és életet ad.
  1. Azért, mert ha benne bízom, nem kell félnem a közelgő bajoktól. Pál apostol szavai nyomán biztosan tudhatom: „Azt pedig tudjuk, hogy akik az Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott" (Róm 8:28). Nem kell félnem, mert tudom, hogy bármit is hozzon az élet, azt Isten a javamra használja fel. És akármivel is kell szembenéznem, nem vagyok egyedül, mert velem van az Úr: ő Immánuel — Velünk az Isten (Mt 1:23). Ha nem kell félelmek és aggodalmaskodás közepette élnem, kiegyensúlyozottabb, nyugodtabb és boldogabb leszek. Mindez az Istennel való bizalmon múlik. (T.S.K.) 

A nap gondolata:

Hinni azt jelenti, hogy azt veszem komolyan, amit Jézus mondott, akkor is, ha az az eszem és a tapasztalataim számára felfoghatatlan.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése