Keresés ebben a blogban

2019. október 2., szerda

2019-10-02

Testvéreim, ha valakit tetten is érnek valamilyen bűnben, ti, akik lelki emberek vagytok, igazítsátok helyre az ilyet szelíd lélekkel. De azért vigyázz magadra, hogy kísértésbe ne essél. (Galata 6:1)
A múltkorában láttam egy rövid videót, melyben arról beszélt valaki, hogy milyen fontos az, ahogyan elkezdjük a napjainkat. Meditációt javasolt és azt, hogy keressük meg és vegyük számba minden reggel, hogy mi mindenért vagyunk hálásak. Egy valami nem hangzott el: kinek legyünk hálásak? Olyan lelki embernek tűnik, aki és ahogyan mondja, de nem biblikusan lelki. Az valami ettől sokkal több.
A Biblia egészét tekintve, összefüggéseit olvasva ugyanis elmondható, hogy lelki emberek azok, akik az Úrhoz tartoznak, akik Istent az ő Fia, Jézus által ismerik, akik Krisztust Megváltójuknak vallják. Az ilyenek imádkozó, igeolvasó, igehallgató emberek. Az Úrral és népével is közösségben vannak. Tudják, hogy bűnösök, de azt is, hogy van bocsánat a bűneikre. Ismerik a bűnbocsánat forrását, Jézus Krisztust. Hisznek a feltámadásban, az örök életben. Ezek csak a legfontosabbak, eztt a felsorolást lehetne még folytatni. Tedd meg! (Katona Béla)

A nap gondolata:

Jézus képe a bárány. Erre a képre kell nekem is elváltoznom. Életét halálra adta, nem kereste a maga hasznát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése