2019. október 7., hétfő

2019-10-07

Testvéreim, ha valakit tetten is érnek valamilyen bűnben, ti, akik lelki emberek vagytok, igazítsátok helyre az ilyet szelíd lélekkel. De azért vigyázz magadra, hogy kísértésbe ne essél. (Galata 6:1)
Amikor valaki a másik helyreigazításának nehéz feladatát végzi, nem szabad elfeledkeznie az egymás mellé rendeltségről. Amikor azt mondja az Ige, hogy „Testvéreim, ha valakit tetten is érnek valamilyen bűnben, ti, akik lelki emberek vagytok, igazítsátok helyre az ilyet szelíd lélekkel. De azért vigyázz magadra, hogy kísértésbe ne essél.", akkor az utóbbi gondolat vagyis a kísértés az ebben, hogy azt hihetjük, többek vagyunk a másiknál. Én a nagy és erős, leszólom, helyre teszem a kicsi és gyengét. Nem így van ez. Szó sincs ilyesmiről. Sokkal inkább a ma én szólok neked, holnap te szólsz nekem gondolata kell éljen bennünk. S ez mindig szeretetet, alázatot, szelídséget kell munkáljon bennünk. Nem vagyunk egymásnak alá- és fölérendeltjei. Isten gyermekei egymás mellé rendelt emberek. Az Úr van fölöttünk, mi pedig egymás mellé rendeltettünk. (Katona Béla)

A nap gondolata:

Az alázatosság nem jelenti azt, hogy kevesebbet gondolsz magadról; hanem azt, hogy másokra és Istenre többet gondolsz. Ha azt tapasztalod, hogy sikereid vannak és hogy kezdesz büszkévé válni, akkor tarts bűnvallást és bűnbánást ma! Válts perspektívát azzal kapcsolatosan, hogy ki vagy, és hogy honnan származnak a sikereid.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése