Keresés ebben a blogban

2019. október 23., szerda

2019-10-22

Szedd össze magad! - 4.

Szedd össze magad, szállj magadba te szemérmetlen nép, mielőtt bekövetkezik az ítélet, mielőtt rátok tör az Úr izzó haragja, mielőtt rátok tör az Úr haragjának napja! Mert oly gyorsan jön az a nap, ahogyan a polyva száll! (Zof 2,1,2)
Szedd össze magad! Talán a legnehezebb lépés, ráeszmélni arra, hogy  nincs más lehetőség, mint a megtérés. A minap valaki arról  beszélt nekem, hogy nem szereti azt, hogy a prédikációimban állandóan csak a megtérésről beszélek. Engem megkereszteltek – mondta -  kisgyermek korom óta járok templomba, mit jön nekem mégis a megtéréssel is tiszteletes úr? A tékozló fiú történetéből is kitűnik, hogy a bűnbánat indítja el a hazatérés folyamatát. Aki magába száll, aki ki meri mondani: vétkeztem az Úr ellen! – az már elindult az atyai ház felé.
Amikor elkezdjük az Isten szerint magunkat összeszedni, akkor valójában a bűneink lesznek nyilvánvalóvá, mindaz, amivel Neki tartozunk. És ez megrettent, de ne torpanjunk meg! Indulj, szedd össze magad! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A fizetésképtelen életed helyett jött Jézus, és megfizetett. Szabadságodnak ára az a kereszt a Golgotán. Nézz fel Jézusra, hogy újra ragyogóvá, megint csodálatossá legyen számodra a kegyelem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése