Keresés ebben a blogban

2019. november 9., szombat

2019-11-09

„Szeretlek benneteket - mondja az Úr." (Mal 1:2)
Szeretlek! – ez az a kifejezés, amit általában szívesen hallunk. Örülünk, ha a házastársunk mondja, vagy éppen a gyermekünk, unokánk vagy bármelyik családtagunk.
Szeretlek benneteket! – Isten mondja ezt a két szót választott népe tagjainak. S ez a mondat nemcsak ott és akkor jelenthetett sokat, amikor és akiknek elhangzott, hanem Isten mindenkori népe is magára veheti ezt az üzenetet.
Szeret az Úr bennünket. Jó ízlelgetni e mondat jelentését. Jó magunkra vonatkoztatni mindezt. Közel visz az Úrhoz bennünket, ha elhisszük a tartalmát.
„Szeret az Úr, azért nincs még végünk" – olvassuk egyik másik prófétának a bizonyságtételét. (JerSir 3:22)
„Örök szeretettel szerettelek, azért vontalak magamhoz hűségesen" – ezt is az előbbihez hasonlóan Jeremiás prófétánál találjuk lejegyezve. (Jer 31:3)
Isten szeretete benne van a legjobban ismert bibliai mondatban, a János 3:16-ban is. S bizony még lehetne sorolni néhány jó példát a szeretet himnuszától (1Kor 13), János apostol első leveléig (1Jn 4), melyekben szintén megfogalmazásra került az Úr szeretete. Nem folytatom a felsorolást, inkább arra bátorítok mindenkit, hogy higgyük el az Úr szeretetét. Ha pedig már elhisszük és megtapasztaltuk, akkor a nehéz időkben se feledkezzünk meg erről az egyszerű, mégis fontos és felemelő üzenetről, hogy szeret bennünket az Úr. (Katona Béla)

A nap gondolata:

Isten szeretetének a lelke nem kerítheti hatalmába az embert mindaddig, míg belőle nem áradhat tovább másokra is. (Fosdick)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése