Keresés ebben a blogban

2019. december 26., csütörtök

2019-12-26

A Szentlélek adatik

Mindenkinek azonban haszonra adatik a Léleknek kijelentése. (1Kor 12,7)
A Szentlélek úgy adatik, ahogy Jézus megígérte: tőlünk függetlenül jön az Atyától. Szabad kérni, de nem lehet kierőszakolni, sem megvásárolni. Még jócselekedetekkel sem lehet kiérdemelni. Adatik, és értelmünkkel fel nem foghatjuk, hogyan. A Lélek fúj, mint a szél, nem tudjuk, hogy honnan jön és hová megy. Az Úrral szoros kapcsolatra vágyó lélek egyszer csak érzi, hogy jön a Szentlélek. Frissít és megelevenít. Az addig panaszos, bágyadt, félelmekkel megkötözött ember csodálatos erővel telik meg. Határtalannak érzi a krisztusi szeretetet, nincs akadály, tele van örömmel és energiával.
A Lélek tisztít és portalanít. Elfújja a kellemetlen illatokat, az elhasználódott levegőt. Frissítő és takarító szélként jött a tanítványokhoz is, hogy újjá, boldoggá és szabaddá tegye őket. Ettől kezdve már más emberré lettek. Már nem csak kapni akartak, hanem képesek lettek adni, továbbadni.
Kaptad-e már ezt az erőt, kaptad-e már a Szentlelket? Ha még nem kaptad, kérd alázattal, buzgó napi könyörgésben. Ne félj! A Lélek tüzében csak az értéktelen, csak a haszontalan ég el, vész el. (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Kérdezd meg: Uram, hol nyithatnék még újabb ajtót Neked? - hogy ne kelljen tovább búsan várnod. Lehet, hogy régen ott áll már az anyagi életed vagy a gondolatvilágod ajtaja előtt. Mennyire csukott sokszor a Szentlélek előtt a legbelső ajtó. Belenéztél-e már abba, hogy mennyi mindent megteszel - de miért? Igazán az Úrért, igazán az iránta való szeretetből? Igazán azért, hogy ő legyen a Király az életedben?

Élő adások és videó tartalmak a facebook oldalamon: #bibliaitutti.
Látogasd meg, lájkold és értesítést kapsz, ha élő adás lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése