Keresés ebben a blogban

2020. január 17., péntek

2020-01-17

Kétélű kard

Ekkor odament hozzá a kísértő, és ezt mondta: Ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré! Ő így válaszolt: Meg van írva: „Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik." …és ezt mondta neki: Mindezt neked adom, ha leborulva imádsz engem. Ekkor így szólt hozzá Jézus: Távozz tőlem, Sátán, mert meg van írva: „Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj!"   (Mt 4,3-4; 9-10)
A gonosz is a Szentírást idézi! Ez megdöbbentő, és ijesztő. De éppen emiatt fontos jól ismerni az Igét, alaposan, minél inkább, hiszen figyeljük meg: a Sátán egyszerűen hazudik, amikor felkínálja Jézusnak a hatalmat. Miféle hatalmat? Hiszen neki nincs hatalma ezek felett! Ha hatalma lenne, nem kellene Jézussal alkuba bocsátkoznia, és kérnie, hogy boruljon le előtte! Jézus itt is az Írásokat idézi: Távozz tőlem, Sátán, mert meg van írva: Az Urat, a te Istenedet imádd, és csak neki szolgálj! Vagyis biztos abban, hogy Ő Istent szolgálja, több úr pedig nincs! Kétélű fegyver tehát az Ige a kísértéssel szemben: annál élesebb, minél jobban ismerjük a Szentírást, ezért érdemes tanulmányozni azt, közösen még inkább, mint például bibliaórán, ahol segítséget kaphatunk, ha elakadunk, ha nem értjük. Éles kard, ha biztosan tartjuk kezünkben. Remegő kézzel nem igazán lehet vívni, úgy könnyen kiütik kezünkből a kardot. Tartsuk erősen, legyünk biztosak benne egészen! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Olvassuk rendszeresen a Bibliát, napi szinten élő kapcsolatot tartsunk fenn Krisztussal! Igéje ma is valódi változást eredményez. Nem tüneti kezelést akar adni Jézus, hanem igazi megoldást életünk minden egyes területére. Éljünk a lehetőséggel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése