Keresés ebben a blogban

2020. január 18., szombat

2020-01-18

Erő

Ekkor odament hozzá a kísértő, és ezt mondta: Ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré! Ő így válaszolt: Meg van írva: „Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Isten szájából származik." (Mt 4,3-4)
Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden igével, amely Istennek szájából származik. Ha még vannak is nehezen érthető, talán tőlünk távol álló részei is a Bibliának hisszük és valljuk, hogy minden egyes szava Isten szájából származik! Akkor pedig óriási erő van benne! Belegondoltunk már Isten szavának hatalmába? Isten szava által teremtette a világot: annyit mondott „legyen" és lett! Isten szavának teremtő ereje van, amely ma is képes teremteni, újjáteremteni életeket! Vagy ahogyan Jézus egy szavával feltámasztja Lázárt halottaiból! Akkora Erő, hogy amikor Jézus az Isten szájából származó szavakat idézi, a Sátán is elfut tőle! El merjük ezt hinni, mekkora erő és hatalom van Isten szavában? A Bibliában? El merjük hinni a kapernaumi századossal, hogy csak egy szót szólj és meggyógyul a szolgám? El merjük ezt az imádságot mondani, amikor betegség, fájdalom gyötör?
Vagy ahogyan Csiha Kálmán egykori püspök fogalmaz a vérfolyásos asszony története alapján: Jézus ruhája ma is itt vonul el előttünk. Hiszen a prédikáció, az Igeolvasás, egy beszélgetés, egy-egy szó az mind Jézus ruhája, amelyik elsuhan előttünk, amelyből erő árad… Adja Isten, hogy naponta éljünk vele! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

Ahogy testünk elsorvadna elegendő mindennapi táplálék nélkül, úgy a lelkünknek is táplálékra van szüksége: Isten Igéjére. A Bibliában mindent megtalálsz, amire az örömteli, győzelmes keresztyén élethez szükséged van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése