Keresés ebben a blogban

2020. január 24., péntek

2020-01-24

„Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket." (1Jn 4:19) 
Isten szeretet. Ennek legnagyobb megnyilvánulása Krisztus közénk jövetele, értünk való szenvedése, halála és feltámadása. De mi következik mindebből ránk nézve?
Isten szeretet, tehát szeret bennünket. Minden embert. Egyformán. Személyválogatás nélkül. De erről sokan nem tudnak, és szintén sokan elutasítják. A szeretettel is meg lehet ezt tenni. Igen, Istennel is sokan megteszik. Azonban aki ezt elfogadja, aki ezért hálás, aki él az Isten szeretetében, az igyekszik ezt viszonozni. „Szeretlek, Uram, erősségem!" – mondja a zsoltáros. (Zsolt 18:2) Amikor az ember ezt ki tudja mondani, az mindig csak viszont-szeretet, mindig csak válasz az Isten szeretetére. Ezt így fogalmazza Igénkben János apostol: „Mi tehát azért szeretünk, mert ő előbb szeretett minket." (19. vers) 
Te már viszontszereted az Urat? (Katona Béla)

A nap gondolata:

Isten szeretetének és elfogadásának egyik legerősebb bizonyítéka az, amikor megfenyít minket. Sőt, akkor kell aggódnod, ha nincs jelen életedben Isten fegyelmezése! Ha tehát most valamiben helyreigazító munkáját érzed, örülj neki! Azt jelenti, hogy jó dolgokat tartogat számodra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése