Keresés ebben a blogban

2020. február 6., csütörtök

2020-02-06

Folyamatosan Jézussal 4.

Mindaz, aki bűnt cselekszik, gonoszságot is elkövet, mert a bűn gonoszság. És tudjátok, hogy ő azért jelent meg, hogy elvegye a bűneinket, és benne nincsen bűn. Mindaz, aki benne marad, nem vétkezik, és mindaz, aki vétkezik, nem látta és nem ismerte őt. (1Jn 3,4-6)
Hogyan tudunk folyamatosan Krisztusban maradni? Ha figyelünk a lelkiismeretünkre. Ha vétkezünk, azonnal megszólal a bennünk élő Jézus Krisztus által, mintha egy piros lámpa gyulladna ki, ami a veszélyre figyelmeztet: Te itt most vétkeztél, célt tévesztettél, próbáld meg újra a helyes célt megtalálni.
Vannak olyan emberek is, akik megpróbálnak vigyázni arra, hogy ne kövessenek el bűnt, megpróbálnak a legkegyesebben élni. Úgy érzik, lelkiismeretük tiszta. Ők a farizeusok. Bűnük a képmutatásban van. Jézus nem volt képmutató. A lelkiismeretünk egy különlegesen érzékeny műszer, nagyon jól kimutatja, hol rontottuk el, mit kellene másként csinálnunk, hogy újra folyamatosan Krisztusban maradjunk, és folyamatosan ne vétkezzünk.
Ha elfojtjuk a lelkiismeretünket, már megindultunk a folyamatos vétkezés útján. Adja az Úr, hogy mindig Krisztusra hangolódva éljünk, és engedjünk utat a lelkiismeretünknek, hogy megérezhessük a Szentlélek rezdülését! (Prókai Árpád)

A nap gondolata:

A jó lelkiismeret paradicsom, a gonosz lelkiismeret gyehenna. A jó lelkiismeretet pénzen nem lehet meg venni, kölcsön nem lehet kérni. A gonosz lelkiismeretet pedig pénzen is megveszik az emberek, jóllehet az olyan, mint a rövid és keskeny ágy, melyben a fekvőknek soha nyugodalmuk nincsen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése