Keresés ebben a blogban

2020. március 26., csütörtök

2020-03-26

Időtálló kézikönyv az élethez

„A teljes Írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre, hogy az Isten embere tökéletes és minden jó cselekedetre felkészített legyen."(2Tim 3:16-17)
Kezemben a Bibliám amire, ha ránézek olyan sok minden jut eszembe. Személyessé akartam tenni a borítójával, a könyvjelzőivel, a jegyzeteivel, de rájöttem, hogy nem ettől lesz egyedi és személyre szabott. Hanem attól, hogy egyre jobban beépül a mindennapjaimba, hogy egyre inkább kopik a használattól, mert ettől lesz szép. Eszembe jutott egy középiskolai történet, amikor a minket kísérő lelkész bibliahasználatát látva megvető pillantásokkal adtam tudtul gondolataimat. Méghozzá azt, hogy a Biblia szent, ezért nem szabad semmit beleírni, vagy jegyzetelni. Bizony nagyot tévedtem! Ezért a mai rövid igemagyarázatban, a Biblia vasárnapján válaszoljunk meg együtt két kérdést: Mire jó a Biblia? Mikor tölti be célját a Szentírás? Nos az első kérdésre a válasz gyakorlatilag teljesen le van írva a Timóteushoz írt levélben. Mert tanít bennünket az Isten akaratára, ami bár sokszor elfelejtjük, mindig a mi javunkra akar tenni. Mint tavasszal a fák metszése, olyan hasznos hitünk kacska ágainak letördelésére. Mindez azért, hogy tökéletessé tegyen bennünket Isten szava. Teljessé a hitben, s tökéletessé az Isten országába való belépésre. De, mikor tölti be célját a Szentírás az életünkben? Hát akkor kedves Olvasó, ha nem becsben tartod, elzárva a vitrinbe, hanem forgatod akár a lapok rongyolódásáig, hogy az Ige szíved lapjaira átíródjon. Ezért hát csak annyit tudok mondani „tolle lege" vedd és olvasd, s adja Isten, hogy úgy megváltozzon életed, mint Assisi Ferencé, aki miután ezt a mondatot hallotta, rátalált élete tökéletes kézikönyvére. Ezután megnyíltak a szemei Isten csodáinak látására, s megváltozott az élete. (Birikiné Király Dalma, Jánd)

A nap gondolata:

Isten mindannyiunk életében dolgozni akar - ez az ő mindenkire vonatkozó igéje. Viszont ő személyre szóló igékkel akar dolgozni kifejezetten a te életeden is. Isten ma is tesz még csodákat? Naná hogy tesz. Azonban mindent az ő időzítése és akarata szerint. Hidd el, hogy Isten a te életedben is munkálkodik, csak kérd az ígéreteit és indulj el az ő erejével!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése