Keresés ebben a blogban

2020. március 25., szerda

2020-03-25

Keresd a békességet!

„Törekedj békességre, és kövesd azt!" (Zsolt 34.15b)
Óriási nagy kincs a békesség. Ha meg is volt, könnyen semmivé lehet. Hol szoktunk általában tévedni? Sokszor háttérbe szorul a békesség keresése. Keressük a jobb, szebb életet, s közben úgy szeretnénk, hogy simán menjen minden. Kibukik egy keserű megjegyzés, egy meggondolatlan szó, és máris odavan a békesség.
A világ csak látszatbékességet tud adni, ám Jézus a saját békességét kínálja. Az Ő békessége átemel a földi viharok tombolásán is. Ez a békesség nem borul fel. Nem függ a jó közérzettől, a jó családi helyzettől, sem a kiegyensúlyozott életviszonyoktól. Krisztus békessége úgy jár át, hogy belülről kifelé hat, kifelé sugároz.
Keresed a békességet? Keresd a Békesség Fejedelmét, és kövesd Őt! Azt a Jézust kövessük, Aki lehajolt, hogy megmossa tanítványai lábát. Példát adott.
Mit jelent még követni a békességet? Békejobbot nyújtsak annak, aki megharagudott rám! Ne cipeljem a harag cókmókját tovább!
Megértve az Ő jóvoltát, áldani fogod Őt. Nem gondolod jobbnak magad a többieknél, csak a belső nyugalom csöndességével, a józanságnak Lelke által kívánsz kitartani Mellette. Ezzel a békességgel fogsz áldást kívánni, és áldássá lenni.
Még mindig fájni fog, ha bántanak, de már jobban fáj, ha visszabántasz. Törekedni a békességre, és követni azt, csak úgy lehet, ha követője leszel Jézusnak mindenben. (Sebestyén László Ede, Köröstárkány)

A nap gondolata:

Családod arra vár, hogy Isten gyermekeként élj, s hogy mindenben Hozzá igazodj. Így lesz igazi békességed neked is, házad népének is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése