Keresés ebben a blogban

2011. június 16., csütörtök

2011-06-16

Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek. (Mt 5:6)
 Legyünk éhesek, és szomjasak az igazságra! Mert amikor éhes és szomjas vagyok, akkor nincs birtokomban étel és ital. Azaz, hiányzik! Jézus azért szól a Hegyi Beszéd derekán erről, mert nagyon jól ismer minket és tudja, hogy nem birtokoljuk az igazságot. Nem vagyunk olyanok, amilyennek VALÓJÁBAN lennünk kellene (nem felelünk meg a valóságnak.) És, azt is tudja, hogy nem vagyunk IGAZAK. Néha-néha fellángolunk, néha-néha fölcsillan belőle valami, de nem vagyunk igaz emberek. Hiányzik. És ami hiányzik, azt pótolni kell, mint az ételt és az italt.
Ha éhesek vagyunk, eszünk, ha eszünk fejlődünk, ha fejlődünk, haladunk. Vajon nem azért fejlődünk lassan lelki értelemben, mert csillapodott az étvágyunk? Vagy, mert nem vagyunk éhesek? És ez az a pont, ahol teljesen kinyílik az Ige: „Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek.”
Mert az éhezés és szomjazás itt a földön, sohasem fog teljesen megszűnni. A tegnapi ebéd ma már nem elég, a mai igehirdetés, nemhogy jövő héten, de már holnap is kevés lesz, ezért legyetek, legyünk éhesek és szomjasak, azaz fogadjuk magunkba az Élet Igéjét, a mennyei táplálékot! És lehet, hogy sokszor eltakarják előlünk az igazságot, és az is, hogy hazugságok öveznek, vagy vezetnek minket, de egyben biztosak lehetünk: Isten ad, - és már idelent - olyan életet, ami a valóságnak teljesen megfelel, és ahol a hívő ember megelégíttetik. Azaz annyit kap már itt a földön, amely bővölködővé teszi az életét.
És itt még nincs vége! Mert az az igazság, hogy ez az isteni szeretet a mennyországban fog tetőződni: „Nem éheznek, és nem szomjaznak többé, sem a nap nem tűz rájuk, sem semmi más hőség, mert a Bárány, aki középen a trónusnál van, legelteti őket, elvezeti az élet vizének forrásaihoz…”/Jel.7,16-17/
Jézus él! Van igazság! És boldog, aki magához veszi az Élet Igéjét! (Lovász Krisztián)
A nap gondolata:
Kereszt nélkül olyan a keresztyén, mintha Krisztus nélkül akarna keresztyén lenni . (Gyökössy Endre)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése