Keresés ebben a blogban

2011. június 15., szerda

2011-06-15

Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságra, mert ők megelégíttetnek. (Mt 5:6)
Félelmetes az, hogy ebben a mai világunkban már nem törekednek az emberek a valódira. Azt hiszed, hogy húst eszel, hogy tejet iszol, de egyik sem az. Azt mondták, valódi hatóanyag van abban a készítményben; nem az, csak valami hasonló. Az van ráírva, hogy márkás, de csak bóvli. Nem ragozom tovább, tudjuk, hogy mire gondolok. A nagyobb baj ott kezdődik, amikor azt hiszed, hogy a veled szembenálló – testvér; de nem az. Hogy szeret, hogy legalább őszinte, de nem.
És ilyenkor ébred az ember, - de szigorúan szeretném hangsúlyozni – egyedül a Biblia mellett, hogy a vele szemben megálló Isten viszont mindig ugyanaz! Ugyanolyan volt Mózeshez, Dávidhoz, Mátéhoz, Pálhoz és Barnabáshoz, vagy Tinódi Lantos Sebestyénhez és Tóth Bálinthoz. Mindegyik élete, szolgálata arról az Istenről beszél, Aki van, volt, és eljövendő. Ő a soha meg nem változó Isten; aki sem előnyére, sem hátrányára nem fog változni. Nem lesz erősebb, mert Ő, maga AZ ERŐ! A változhatatlan valóság!
Ne bánkódjunk hát, hogy meghalt Mátyás király. Mert ember, nem birtokolhatja az igazságot, csak Az, Aki maga is igaz: „Igaz az Úr, kősziklám ő, akiben nincs álnokság!”/Zsolt 92/
Akkor mit tehetünk? (Lovász Krisztián)
A nap gondolata:
Ha nem félsz a bűntől, rettegj attól, ahova az vezet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése